Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena | 2 etapas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    ką reiškia "pakeitė plokštelę" ? jei projektas nebūtų pakeistas , o kritikuotojas staiga kažkodėl imtų ir pakeistų nuomonę, tada būtų kažkas įtartino.
    o gal Karaliaus kritika labai objektyvi - nevengdavo jis ir Miliūno pakritikuot (kuomet kai kurie leidiniai Miliūno arena kone liaupsino), nevengė ir prancūzų. jeigu įvyko pozityvių pokyčių, kodėl nepažymėti?
    (tik nejuokinkite kalbom apie lietuvių arkitektų "pavyduliavimą" ir pan. )
    Paskutinis taisė toshas; 2007.01.16, 10:27.

    Comment


      Na jei arenos projektas is tiesu pataisytas remiantis pastabomis, gautomis po pirmojo pristatymo, tai Lietuvos architektai nebeturetu but nepatenkinti... Idomu, gal vistiek ras prie ko prikibt...
      Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

      Comment


        Man kilo siokiu tokiu minciu apie planuojama statyt tilta...

        Citata: "Tiltas į Nemuno salą bus statomas ties A.Mickevičiaus gatve. Jis turėtų būti 60 metrų ilgio ir 15 metrų pločio. Šis tiltas bus reikalingas tam, kad sporto rūmų statybininkai galėtų atsivežti į statybų aikštelę visas reikalingas medžiagas, atvaryti statyboms reikalingą techniką....
        ....Redakcijos duomenimis, naujasis tiltas į Nemuno salą ties A. Mickevičiaus gatve gali kainuoti nuo 6 iki 9 mln. litų, jo statybai skiriamas laikas – 12 mėnesių."

        Tai kaip cia dabar suprast...? Taip jau iseina,kad kol nepastatys sito tilto, tol neprasides arenos statybos?? Kadangi, tilto statybai skiriama 12men, vokai atplesiami vasario 14d... Tai kada pades ta arena statyt? Ne anksciau, nei kitu metu pavasario???
        Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

        Comment


          Nebūtina laukti to tilto. Dabar yra įvažiavimas į areną, gali pradėti dirbti.

          Comment


            o kiek isvis tu tiltu bus i nemuno sala??

            Comment


              /\ Turėtų būt kažkas tokio:
              Parašė 99 Rodyti pranešimą
              Atvykstančiųjų srautai: (raudona spalva - pėstieji, geltona - ratuoti)

              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                o kazkur maciau kad dar vienas tiltas bus i aleksoto puse link kauno grudu..

                Comment


                  /\ Tu tai galėjai matyti štai čia:
                  Parašė blitz Rodyti pranešimą


                  Į arenos vizualizaciją nekreipk dėmesio.
                  Čia citata iš temos "Žemosios Fredos kvartalas Kaune (Domus Mea)"
                  http://tinkle.miestai.net/showthread.php?t=1160

                  Šis tiltas yra pėsčiųjų (sujungtas su dabartiniu pėsčiųjų tiltu, be to atrodo labai siauras iš vizualizacijų), ne automobiliams. Bet tai ateities projektas, kol kas jo įgyvendinimas dar labai miglotas.
                  Paskutinis taisė ; 2007.01.16, 12:56.
                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                  Comment


                    aisku diekui.

                    Comment


                      Parašė toshas Rodyti pranešimą
                      ką reiškia "pakeitė plokštelę" ? jei projektas nebūtų pakeistas , o kritikuotojas staiga kažkodėl imtų ir pakeistų nuomonę, tada būtų kažkas įtartino.
                      o gal Karaliaus kritika labai objektyvi - nevengdavo jis ir Miliūno pakritikuot (kuomet kai kurie leidiniai Miliūno arena kone liaupsino), nevengė ir prancūzų. jeigu įvyko pozityvių pokyčių, kodėl nepažymėti?
                      (tik nejuokinkite kalbom apie lietuvių arkitektų "pavyduliavimą" ir pan. )
                      Pažiūrėsim kokie tie pokyčiai

                      Dėl to tilto - straipsnyje rašo, kad konkursas vasario 14d., tai statyba realiai neprasidės be vėlyvo pavasario (jei neprasidės teismai). Statybos laikas - 12mėn., t.y iki 2008 vidurio. Bet kažkodėl žurnalistai jau rašo, kad tiltas turi atsirasti iki metų pabaigos

                      O paskui prasideda - projektai stringa, garbaravičius blogas ...
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        (kauno diena) Nemuno saloje planuojamus statyti sporto rūmus žada finansuoti bankas “Snoras”

                        Po vakarykščio susitikimo su Prancūzijos kompanijos “Bouygues Batiment International” atstovais Kauno savivaldybės derybų grupės nariai prabilo, kad dar šią savaitę gali būti parafuotas koncesijos sutarties projektas. Tačiau derybininkai ir “Žalgirio” klubo atstovai vengia kalbėti apie būsimosios arenos kainą.

                        Nuo metų pradžios tik užuominomis kalbama, kad naujųjų rūmų kaina gali viršyti Koncesijos įstatymo leistiną 200 milijonų ribą. Neoficialiais duomenimis, padėtis pasikeistų, jeigu Vyriausybė šiam projektui skirtų 50-70 milijonų litų.

                        “Atsakymo nebus. Verslo plano nematėme, todėl negalime komentuoti skaičių”, - teigė Savivaldybės derybų grupės koordinatorius Kęstutis Kriščiūnas.

                        Įvardijo finansuotoją

                        Pirmadienį į Lietuvą atskridę Prancūzijos kompanijos derybininkai pirmiausia susitiko su “Žalgirio” atstovais. Pasak klubo viceprezidento Gedimino Navikausko, daugiausia kalbėta apie būsimojo konsorciumo reikalus, kurio 80 procentų akcijų greičiausiai valdys viešoji įstaiga “Kauno Žalgirio rėmėjas”, o likusią dalį - “Bouygues Batiment International”.

                        Klubo atstovai ne kartą buvo užsiminę, kad arenos projektui ieškoma finansinio investuotojo. Vakar G.Navikauskas “Kauno dienai” patvirtino, kad juo greičiausiai taps vienas “Žalgirio” akcininkų, - bankas “Snoras”.

                        “Vyksta derybos ir linkstama, kad bankas šiame projekte dalyvaus. Kol kas dar negaliu pasakyti, ar “Snoras” taps būsimojo konsorciumo akcininku, ar tiesiog finansuos “Žalgirio” dalį”, - teigė klubo viceprezidentas.

                        “Snoras” valdo 14 procentų bendrovės “A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras” akcijų. 38,5 procento akcijų priklauso klubo prezidentui Arvydui Saboniui, 35 procentai - Savivaldybei, 5 procentai - bendrovei “Azovlitas” ir 7,5 procento - viešajai įstaigai “Kauno Žalgirio rėmėjas”.

                        Nuostolius teks kompensuoti

                        “Kol kas nei sutarties priedų, nei verslo plano dar nematėme. Prancūzai juos žadėjo pateikti artimiausiomis dienomis. Jeigu šią savaitę parafuotume sutartį, kitą į Lietuvą atvyktų prancūzų finansininkai”, - tikino Savivaldybės derybų grupės koordinatorius K.Kriščiūnas.

                        Vakar iki vakaro posėdžiavę derybininkai susitarė dėl 33 iš 40 straipsnių. Ketvirtadienį planuojamas susitikimas su Kauno meru Arvydu Garbaravičiumi.

                        “Tikimės, kad iki to laiko koncesijos sutarties projektas bus parafuotas, o jau kitą savaitę analizuosime priedus”, - teigė K.Kriščiūnas.

                        Jis nepaneigė, kad sutarties projekte yra numatytas punktas, kad, arenai dirbant nuostolingai, Savivaldybė turėtų padengti dalį nuostolių.

                        “Bus nustatyta riba, kokio dydžio mokestį maksimaliai galės mokėti Savivaldybė. Jeigu nuostoliai bus didesni, Savivaldybė jų nedengs. Kol kas sutartyje neįrašyti skaičiai. Jie paaiškės tik pamačius verslo sutartį”, - sakė K.Kriščiūnas.

                        Apie pinigus kalbėti vengiama

                        Prancūzijos kompanijos atstovai kol kas viešai paminėjo tik preliminarią statybų kainą - apie 150 milijonų litų. Daugiau apie sumas kalbėti vengiama.

                        “Preliminarios kainos yra, tačiau nenoriu jų viešai įvardyti. Paskui dar būsiu neteisingai suprastas. Taip pat reikėtų nepamiršti, kad statybos Lietuvoje brangsta”, - vakar sakė “Žalgirio klubo viceprezidentas G.Navikauskas.

                        Neoficialiais duomenimis, jeigu arenos statyba kainuotų apie 150 milijonų litų, koncesijos kaštai siektų apie 75 milijonus litų. Be to, dar Savivaldybė įsipareigotų 23 metus dengti galimus nuostolius. Šis kasmetinis mokestis gali siekti apie 3 milijonus litų. Tiesa, jis gali būti pradėtas mokėti tik po kelerių metų, kai arena jau pradėtų veikti.

                        Pagal įstatymą koncesijos vertė negali viršyti 200 milijonų litų.

                        Architekto vizito data neaiški

                        Po pirmojo projekto pristatymo Kauno architektų ir urbanistų ekspertams, prancūzas Mišelis Režembalis žadėjo atsižvelgti į kolegų kritines pastabas ir dar kartą pristatyti arenos projektą. Tačiau iki šiol kauniečiai naujojo pristatymo nesulaukė.

                        “Manau, kad tiksli data turėtų paaiškėti ketvirtadienį. Į Kauną atvyksta Prancūzijos kompanijos inžinieriai. Su miesto vadovais bus kalbama, kaip prie arenos pritaikyti infrastruktūros projektą - kur bus tiesiami tiltai ir pan. Siūlyta, kad tai padarytų prancūzai. Tačiau jokio sprendimo nepriimta”, - tvirtino K.Kriščiūnas.

                        “Kauno diena” rašė, kad tiltų statyba, krantinių sutvarkymas ir kita infrastruktūra Savivaldybei papildomai kainuos apie 70 milijonų litų. Šiuos darbus rengiamasi atlikti pagal architekto Eugenijaus Miliūno parengtą projektą, tačiau jį dar reikia pritaikyti prie naujosios arenos vizijos.

                        Kas vadovauja Savivaldybės derybininkams?

                        Prieš keletą mėnesių Antanas Balutis atsistatydino iš derybų grupės dėl arenos koncesijos vadovo pareigų. Vakar paaiškėjo, kad derybininkai naujojo vadovo iki šiol neturi.

                        “Šiuo metu derybų grupei rotacijos principu vadovauja visi nariai. Dabar atėjo mano eilė. Nemanau, kad tai gali sukelti kokių nors problemų. Atsakomybę prisiimame kolegialiai”, - tikino Savivaldybės administracijos laikinasis vadovas Robertas Stanionis.

                        Derybininkai vakar vengė įvardyti konkrečią datą, kada koncesijos sutartis kartu su visais priedais bus pateikta miesto Tarybai. “Manau, kad tai gali būti padaryta dar šią kadenciją”, - sakė R.Stanionis.

                        Tačiau neatmetama galimybė, kad dėl arenos koncesijos sutarties gali balsuoti jau naujos kadencijos miesto Taryba. Tiek prancūzai, tiek “Žalgirio” atstovai siekia, kad tai padarytų dabartiniai politikai, nes būkštaujama, kad naujieji miesto Tarybos nariai arenos projektą gali sustabdyti.

                        Į viršų
                        Atgal
                        Paskutinis taisė mikis; 2007.01.17, 10:51.

                        Comment


                          come on, flegmos jūs! tiek nedaug tereikia juk! neduok Die viską perleist kitai tarybai, kaži kuo viskas pasibaigtų... todėl BŪTINA suktis kaip voverėms jau dabar! tikiu, kad viskas bus gerai

                          Comment


                            Na va liko tik 7 nesuderinti punkteliai. Bet jei tokiais tempais derins tai tikrai šioje taryboje gali nespėti...
                            Te visad šviečia saulė...

                            Comment


                              taigi

                              http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=11853122
                              www.dizonaurai.lt

                              Comment


                                tikėkimės nepridarė didelių nesamoningų pakeitimų...

                                Comment


                                  Na galėtų vietų skaičių padidinti, kad PČ surengti. Lietuva - Ne Japonija, didelis ažiotažas būtų.

                                  Comment


                                    Parafuotas sporto rūmų sutarties projektas

                                    Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS


                                    Ekspertams žadama pristatyti kelis Nemuno saloje žadamos statyti arenos variantus


                                    Savivaldybės derybininkai kartu su Prancūzijos kompanijos “Bouygues Batiment International” atstovais vakar parafavo tekstinę koncesijos sutarties dalį. “Negalima sakyti, kad parafuota visa sutartis. Dar laukia visų priedų analizė. Be to, tekstinėje dalyje palikta keletas punktų, prie kurių teks grįžti, kai peržiūrėsime priedus”, - teigė Savivaldybės administracijos laikinasis vadovas Robertas Stanionis.

                                    Prancūzai vakar susitiko ir su Kauno meru Arvydu Garbaravičiumi. Po šio susitikimo pranešta, kad kitą savaitę Kauno urbanistų ir architektų ekspertų tarybai Mišelis Režembalis pakartotinai pristatys Nemuno saloje planuojamos statyti arenos projektą. Užsimenama, kad bus demonstruojami net keli variantai.

                                    Neoficialiais duomenimis, su meru kalbėta ir apie būsimosios arenos kainą. Savivaldybė ieško būdų, kaip ją sumažinti. “Kalbėjomės apie projektą. Reikia ne tik žiūrėti, kad arena būtų graži ir šiuolaikiška, bet ir nepamiršti realybės, nes projektas gali pasirodyti per brangus. Daugiau nieko negaliu komentuoti, nes esu pasirašęs konfidencialumo dokumentus”, - teigė A.Garbaravičius.

                                    “Kauno diena” rašė, kad naujųjų sporto rūmų Nemuno saloje projekto bendra vertė gali siekti beveik 300 milijonų litų. Kauno meras šių skaičių nekomentavo.

                                    Paklaustas, ar tenkina dabartinės derybų grupės darbas, A.Garbaravičius atsakė teigiamai. “Į derybininkų veiklą nesikišu, tačiau žinau, kad posėdžiai trunka iki vėlyvo vakaro. Vyksta intensyvus darbas. Jeigu tokiu tempu būtų dirbę anksčiau už šį projektą atsakingi žmonės, dabar turėtume visai kitą rezultatą”, - teigė meras.

                                    Jis įsitikinęs, kad koncesijos sutarties projektas bus pateiktas svarstyti dar šios kadencijos miesto Tarybai. “Ar pritars? Čia jau kitas klausimas. Prieš rinkimus kai kurie politikai pamiršta ir padorumą, ir geranoriškumą”, - sakė A.Garbaravičius.
                                    200mln, 300mln. O kodėl ne 500mln.?
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                      <...> koncesijos sutarties projektas bus pateiktas svarstyti dar šios kadencijos miesto Tarybai. “Ar pritars? Čia jau kitas klausimas. <...> ”, - sakė A.Garbaravičius.
                                      Neduok Dieve Gerai, kad bent nors kiek juda į priekį.
                                      Paskutinis taisė ; 2007.01.19, 14:32.
                                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                                      Comment


                                        Svarbu, kad pakeitimai būtu geri, ir kad architektai nebelįstų su savo pastabom...
                                        Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                                        Comment


                                          SPORTO RŪMŲ PROJEKTO ŠIĄ SAVAITĘ NEBUS. Dar praėjusį ketvirtadienį po susitikimo su Kauno meru Arvydu Garbaravičiumi prancūzai žadėjo šį trečiadienį miesto urbanistikos ir architektūros ekspertams pateikti būsimosios arenos projektą. Vakar paaiškėjo, kad šis pristatymas atidėtas kitai savaitei. “Tai padaryta prancūzų prašymu, o mūsų derybų grupė tam neprieštaravo. Deryboms tai jokios įtakos neturės, o prancūzų architektas Mišelis Režembalis galės geriau pasirengti pristatymui”, - teigė Savivaldybės derybų grupės koordinatorius Kęstutis Kriščiūnas. Per pirmąjį pristatymą Kauno ekspertai negailėjo kritikos Nemuno saloje planuojamos statyti arenos projektui. Prancūzų architektas į kai kurias pastabas žadėjo atsižvelgti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X